HTML

nem lesz szalonna

Az élet a világmindenség meg minden témakörben keresgélem a darabjait egy olyan kutyának aki bár apa sőt férj, de mégsem szalonna..én Én vagyok

Linkblog

2008.06.24. 18:20 Dram

Jegesmedve

így hívták nagyapám akik ismerték.. egyszerű oka volt. nagydarab nyugodt ember, aki képes volt minden péntek este felülni Indian tipusú oldalkocsis motorjára (volt rajta hátramenet!!) és lehajtani a telekre...mindezt egy diszkrét fehér overallban :) piros sállal..

a telek: siófok legnépszerűbb platános parti sétánya, néhány buxussal meg neki szimpatikus gyomnövényekkel amit szépnek és hasznosnak tartott,  nem irtott ki, viszont arra tökéletes volt, hogy az egyik alá beálljon a motorjával....és mivel házat sosem épített(!) ez fontos volt ...elmesélte egy éjszakáját egyszer (hozzá képest otthonülő típus vagyok..) kialakult rendszer volt hánykor hova, a csárdával,  a Grill kerttel  (élő jazz zene 3ig, vízparti fedett táncparkett!!) a casinóval és reggel a pékséggel..

kérdeztem, hogy hol a aludt ha esett az eső? akkor nem aludt...és egyébként is csak délelőtt a strandon. így zajlott ez évekig..aztán kinézte magának a legszebb nőt aki Karádi Katalinra emlékeztetett...az sem zavarta, hogy idősebb volt nála. és az sem, hogy utána egy életen át udvarolt a kegyeiért...és az sem, hogy a negyedik gyerekük után is nagyanyám szipkával szívta a cigarettát és bámult ki az ablakon..kitudja kire gondolva.

nagyapám ilyenkor is azt tette amit kell..vadászott, halászott, gyüjtögetett, imádta...és ezt dúdolgatta (talán Karádi Katalintól túl sokat hallotta...vagy a nagyitól)

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://dram.blog.hu/api/trackback/id/tr41537556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenmagam 2008.06.25. 07:45:40

Ez így maga volt a tökély!

A végén kiderül, hogy valami angyal vagy...

:)

Dram 2008.06.25. 12:11:11

igyekeztem rávilágítani..hogy honnan is indultam..és itt az eredménye:
angyal vagyok...(ez tény:)
süti beállítások módosítása